Ambasadoarele Platformei Naționale a Femeilor din Moldova (PNFM) au participat la o sesiune de informare și mentorat în domeniul Advocacy, în cadrul căreia s-au familiarizat cu acest concept relativ nou și care poate aduce schimbări în societate.  

“Unul din obiectivele PNFM este să contribuim la dezvoltarea socio-economică și promovarea instrumentelor ce pot genera schimbări pozitive. Înțelegerea conceptului de advocacy și ulterior dezvoltarea unei strategii ne va permite să implicăm activ ambasadoarele în activități, prin care fiecare în parte să contribuie la dezvoltarea comunității locale și naționale”, a afirmat Iulia Costin, Președinta Platformei Naționale a Femeilor din Moldova (PNFM).

PNFM a beneficiat de instruire în domeniul Advocacy în cadrul Proiectului „Societatea civilă contribuie la dezvoltarea economică incluzivă și durabilă a țării” finanțat de Uniunea Europeană, cofinanțat de Suedia și implementat de Fundația Est-Europeană în parteneriat cu Asociația Businessului European și Centrul Contact. Scopul proiectului este de a contribui la dezvoltarea economică în Moldova prin implicarea activă a societății civile și a altor actori socio-economici, în stimularea potențialului antreprenoriatului social.