Olesea Boico a început afacerea din pasiunea de a crea piese vestimentare unice, iar acum activitatea îi aduce atât satisfacție, cât și venit. Antreprenoarea este originară din orașul Leova și spune că încă de la început a fost susținută de membrii familiei.

Primii pași în domeniul industriei ușoare i-a făcut cu mulți ani în urmă, însă afacerea propriu-zisă a lansat-o în luna martie a anului 2020. În prezent, atelierul de croitorie este locul unde își petrece cea mai mare parte a timpului.

„SRL Sewing Mobile a fost creată în luna martie 2020. Activitatea o desfășurăm în cadrul Incubatorului de afaceri Leova”.

Olesea spune că visul ei de a crea piese vestimentare și accesorii a prins viață atunci când a beneficiat de suport financiar în sumă de 42 mii lei în cadrul programului ODIMM „Femei în afaceri”.

„Cu sursele financiare obținute în cadrul programului, a fost posibil să procurăm o masă profesională de călcat cu aburi, ceea ce a simplificat lucrul. La moment, dispunem de utilaje performante, cum ar fi un fier de călcat ce are capacitatea de a citi țesătura ca în final să obținem un articol finisat perfect”.

 Atelierul mai este dotat și cu două mașini computerizate pentru broderii, trei mașini de cusut industriale și cinci – semiindustriale.

Antreprenoarea spune că, pentru efectuarea unei comenzi individuale, dar și pentru a îndeplini dorințele clientului, toate detaliile sunt discutate minuțios. Pe lângă rochii, costume și alte piese vestimentare, în atelier se cos și accesorii pentru automobile.

„Coasem costumașe pentru cele două grupe de dansatori micuți din Leova, uniforme școlare, dar și huse pentru mobilier sau pentru interiorul automobilelor”.

Protagonista spune că, profesionalismul, răbdarea, comunicarea cu fiecare client contribuie la obținerea unui rezultat așteptat în confecționarea produsului final.

Istoria de succes a fost realizată cu sprijinul Proiectului „Consilierea Guvernului Republicii Moldova în politici economice”, implementat de către GIZ Moldova cu suportul financiar al Ministerului Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare al Germaniei (BMZ) și al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).