O mamă cu cinci copii a inițiat o afacere profitabilă în domeniul ceaiurilor din plante în localitatea Mărinești, raionul Sîngerei. Este vorba de Anna Balahtari, care în 2018 a fondat SRL GrinPlantart. Timp de câțiva ani antreprenoarea și-a cules roadele la propriu și la figurat. Materia primă folosită pentru a face ceaiurile naturale este culeasă chiar de Anna și familia sa. Totuși, când sezonul este în toi, mai apelează și la ajutorul oamenilor din localitate. 

„În sezonul de culegere a plantelor contractăm câte 2-5 muncitori pe zi, cu suportul cărora colectăm materia primă, adică plantele medicinale”, mai spune Anna.

Femeia povestește că și-a pus afacerea pe roate de una singură. La început totul a fost o pasiune, ca mai apoi să îi implice pe copiii săi, dar și pe soț.

„Oricine a încercat să consume măcar o dată ceaiurile din plante – a descoperit aroma încântătoare a acestora. Dincolo de gustul sublim şi deosebit, ceaiurile din plante aduc şi beneficii uimitoare pentru sănătate”. 

Plantele medicinale de pe câmpurile din țară se transformă în adevărate comori în mâinile dibace ale femeii. Antreprenoarea mai spune că produsul său natural poate fi găsit, deseori, la târgurile din capitală. 

„Produsul final îl vindem la târgurile organizate în Chișinău și online”, precizează Anna.

Istoria de succes a fost realizată cu sprijinul Proiectului „Consilierea Guvernului Republicii Moldova în politici economice”, implementat de către GIZ Moldova cu suportul financiar al Ministerului Federal pentru Cooperare Economică și Dezvoltare al Germaniei (BMZ) și al Agenției Elvețiene pentru Dezvoltare și Cooperare (SDC).