Gwennela Mercier

„Oferim şi copiilor din Moldova posibilitatea de a fi îmbrăcaţi rafinat, elegant şi cu bun gust”

Gwennela Mercier Nica este o franţuzoiacă care trăieşte la Paris şi are propria afacere la Chişinău. Ocupând diverse poziţii importante într-o companie de top de distribuţie şi-a creat o marcă de modă franceza Cocsinelle pentru copii şi femei.

Eram în vacanţă împreună cu familia la Chişinău (soţul meu este moldovean). În timp ce ne plimbăm cu copiii pe străzile Chişinăului, soţul meu mă întreabă: „Ştii, de ce toată lumea se uită la fiica noastră ?”. Pe moment am rămas perplexă, el s-a uitat la mine şi a spus: „Toţi o privesc nu pentru că ar fi extraordinar de frumoasă, dar pentru că poartă haine diferite de restul copiilor. Chiar dacă are doar doi ani este îmbrăcată rafinat, elegant şi cu bun gust”. Atunci mi-am zis de ce să nu oferim şi copiilor din Moldova posibilitatea de a fi îmbrăcaţi ca şi fiica noastră?”. Astfel, s-a născut ideea brandului Cocsinelle.

Dincolo de aspectul geografic, distanţa de la Paris la Chişinau, provocarea cea mai mare a fost să găsesc şi să-i aduc în proiect pe cei mai buni parteneri şi colaboratori. Cea mai mare reuşită la această etapă este construirea unei echipe puternice şi competente. Nu am făcut-o intenţionat, dar la moment echipa permanentă Cocsinelle este formată din femei. În carierea mea am lucrat într-un mediu exclusiv masculin sau feminin, deopotrivă e uşor şi greu, dar recunosc că lucrez cu mai mult entuziasm cu femeile.

Dacă aş fi din nou la început de drum nu aş schimba nimic. De la început, graţie anturajului, persoanelor competente, proiectul a pornit pe o cale bună. Nu pot spune că există o singură persoană care m-a influenţat, dar păstrez în memorie amintirea unor superiori din cariera mea, cel mai des femei, pe care le-am admirat pentru energia şi entuziasmul lor. Acum la rândul meu mă angajez să comunic şi să exprim energia pozitivă.

Sunt mereu în căutarea informaţiei şi a noilor metode pentru îmbunătăţirea activităţii companiei mele. Am o experienţă solidă în gestionarea produselor, de la concept până la distribuţie, dar nu am studii şi cunoştinţe despre industria textilă. Pentru a obţine cât mai rapid aceste cunoştinţe şi ca să evit erorile, am apelat la sfaturile unui profesionist recunoscut în această branşa, creatoarea şi directoarea unei celebre mărci franceze de haine.

Hainele Cocsinelle sunt o amprentă a poeziei, dragostei şi eleganţei franceze. Este o marcă care pune accent pe originalitate, lucrând în colaborare cu diverţi artişti la conceperea ş punerea în valoare a produselor. Conceptul produselor este elaborat la Paris, iar compania Victorina Tex asigură producerea şi distribuţia în Moldova.

Gwennela Mercier2Designul magazinului Cocsinelle, de pe bd. Ştefan cel Mare a fost realizat în spiritul unui apartament parizian în stilul Haussman. Eu din copilărie sunt sensibilă la frumuseţea lucrurilor care mă înconjoară şi am o puternică necesitate de a reda o formă concretă imaginaţiei mele. De mai mulţi ani sunt pasionată şi practic artele plastice ( pictura şi sculptura). De asemenea, sunt pasionată de antichităţi şi decoraţiuni şi mereu sunt gata să fac mai multe drumuri pentru a găsi cele mai frumoase obiecte. Moda este bineînţeles o alta pasiune de-a mea, locuind la Paris este foarte greu sa rezisti acestei tentaţii.

 

 

 


Acest articol a fost creat in cadrul proiectului „Istoria mea de succes”, cu sprijinul Programului ONU „Femeile in politica”, implementat de Entitatea Natiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen si Abilitarea Femeilor (UN Women) si Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), in parteneriat cu Fundatia Est-Europeana si Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare”, finantat de Guvernul Suediei.