17 femei din orașul Bălți și-au dezvoltat abilitățile personale și profesionale pentru a avea șanse mai bune la angajare, grație cursului de orientare profesională și Peer to Peer pentru abilitarea economică a femeilor.
Programul de instruire a fost creat pentru a ajuta cât mai multe femei din întreaga țară să conștientizeze potențialul personal și profesional, să prindă încredere în propriile forțe și să înțeleagă ce pași trebuie să parcurgă pentru a avea acces la piața muncii. Activitățile au inclus exerciții de autocunoaștere și dezvoltare personală, determinarea propriilor obiective și planuri de acțiuni, crearea CV-ului și simularea unor interviuri de angajare.
În cadrul sesiunii de comunicare Peer to Peer, participantele au mers în vizită la o femeie antreprenoare din localitate, care a împărtășit experiența sa și cum a reușit să creeze o afacere de succes. Arina Spătaru și-a descoperit pasiunea pentru croitorie la vârsta de 10 ani și de atunci au urmat o serie de pași mici care au adus-o mai aproape de realizarea visului său. Acum are un atelier de croitorie de succes, dar nu se oprește aici, își propune obiective și mai mari, și se implică activ în dezvoltarea comunității locale și naționale.
“Sfatul meu este să nu vă fie frică să vă urmați visele, pentru că mereu se vor găsi oameni care să vă ajute”, a spus Arina Spătaru.
Instruiri similare vor avea loc în orașele Hîncești – 20 iunie, Soroca – 22 iunie, Ștefan-Vodă – 27 iunie, Telenești – 28 iunie. Seria de instruiri este organizată de Platforma Națională a Femeilor din Moldova (PNFM) și Centrul de Drept al Femeilor (CDF), în parteneriat cu Ministerul Muncii și Protecției Sociale (MMPS) în cadrul Programului „Suport pentru co-crearea programelor de abilitare economică a femeilor supraviețuitoare a violenței în bază de gen”, cu susținerea UN Women și sprijinul financiar al Suediei.