Astăzi a luat sfârșit Modulul 2 al ESCALATORUL DE AFACERI, intitulat „Transformarea Digitală a Operațiunilor de Afaceri”, instruire care a întrunit 40 de antreprenori și angajații lor, de pe malurile drept și stâng ale râului Nistru. Cursurile au fost livrate on-line, în limbile română și rusă, de către formatorii Doru Curoșu și Veaceslav Caburgan, cu o experiență vastă în digitalizarea afacerilor și energie molipsitoare.
În cadrul modulului, participanții au făcut cunoștință cu instrumentele digitale moderne în dezvoltarea afacerii. Câteva dintre subiectele discutate în cadrul celor două sesiuni au fost proiectarea de noi produse/servicii digitale, stocarea corectă a datelor în sisteme de tip cloud, intenetul obiectelor, implementarea sistemelor CRM, instrumentele de comunicare digitală, schimbarea mentalității organizației, dar și inteligența artificială și utilizarea roboților.
Într-un secol grăbit, când putem să cumpărăm și să vindem on-line aproape orice, digitalizarea produselor și serviciilor turistice este esențială și indispensabilă pentru competitivitatea afacerilor mici și mijlocii din turism și sectoarele conexe. Totodată, dezvoltarea unui produs turistic regional autentic și competitiv nu poate avea loc fără utilizarea instrumentelor digitale și fără parteneriate în acest domeniu.
Programul „Escalatorul de Afaceri” se desfășoară pe tot parcursul lunii septembrie, în limbile română și rusă, oferind oportunități de creștere a capacităților antreprenoriale în următoarele domenii:
- Utilizarea Instrumentelor Digitale pentru Competitivitate,
- Transformarea Digitală a Operațiunilor de Afaceri,
- Tranziția către Managementul „Verde” al Afacerii,
- Aplicarea Inovațiilor Sociale în Afaceri.
ESCALATORUL DE AFACERI este organizat de Platforma Națională a Femeilor din Moldova și Asociația Regională a Laboratoarelor Creative, Artă și Meșteșugărit din Bender în cadrul proiectul „CROSSNISTRU – Valorificarea Resurselor Antreprenoriale pentru Descoperirea Potențialului Turistic”, implementat sub egida Programului „Măsuri de Promovare a Încrederii”, finanțat de Uniunea Europeană și coordonat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare.
Scopul Proiectului este să contribuie la îmbunătățirea nivelului de trai pe ambele maluri ale râului Nistru, afectate de consecințele COVID-19, prin conectarea punctelor de competitivitate regionale Moldova-Transnistria, îmbunătățirea abilităților antreprenoriale orientate către viitor și creșterea atractivității turismului fluvial. Implementat între 15.05 – 15.11.2022, Proiectul urmărește să dezvolte o aplicație mobilă de ultimă generație ca soluție de afaceri care să îmbine ofertele turistice de pe ambele maluri, pentru a promova afacerile în lanțul valoric al turismului și pentru a stimula parteneriatele.