Femeile de afaceri din Republica Moldova s-au întrunit în cadrul unui eveniment inedit, “Antreprenoriatul feminin – Parteneriate durabile”, la data de 15 martie 2014, ora 12:00, în incinta Leogrand Convention Centre (sala “Nistru”, str. Mitropolit Varlam 77).

La eveniment au fost prezente peste 50 de femei de afaceri, beneficiare ale programelor Organizaţiei pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM) şi BAS BERD Moldova. Ele activează în diverse domenii de activitate precum turism, contabilitate, industrie uşoară, industria alimentară, etc.
În cuvântul de salut, Dna Iulia Iabanji, directorul general ODIMM, a ținut să salute femeile de afaceri prezente şi a menţionat că acest eveniment face parte din seria întâlnirilor periodice planificate în cadrul platformei de comunicare a femeilor de afaceri din Republica Moldova „Femeile antreprenoare – La o ceaşcă de ceai…”. Este o iniţiativă voluntară, lansată în luna decembrie 2013 de Organizaţia pentru Dezvoltarea Sectorului Întreprinderilor Mici şi Mijlocii (ODIMM) şi dezvoltată cu suportul Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).
Programul evenimentului a inclus un atelier de lucru intitulat “Networking-ul instrument de promovare şi stabilire a parteneriatelor”, în cadrul căruia Angelica MANEA, Manager General DAL Consulting România a prezentat conceptul de networking şi împreună cu invitata specială din Iaşi, Ioana Olărescu, Director FRAROM International Est a invitat doamnele să participe la un exerciţiu interactiv, în cadrul căruia au făcut schimb de date de contact. “A fost o experienţă unică, am reuşit în doar paisprezece minute să cunosc paisprezece persoane diferite, posibile partenere de afaceri” a afirmat Maria Pleşca, reprezentanta TGM Protection.
Un interes deosebit a trezit prezentarea Programului BAS al BERD,sprijinit financiar de Guvernul Suediei, care oferă posibilitatea de finanţare a proiectelor de consultanţă, participare la cursuri de instruire, programe de mentorat şi activităţi de facilitare a accesului la finanţare.
A doua parte a evenimentului a fost dedicată prezentării de produse şi a poveştilor de succes. Irina Calancea, fondatoarea “Irka Shoes” a vorbit despre inspiraţie şi inovaţie, şi a recomandat doamnelor să fie originale şi să vină mereu cu idei noi. „Nu faceţi cum face vecinul. Faceţi ceva diferit decât el” a menţionat Irina. Cu o prezentare de modă plină de stil, a venit Diana Ignat şi Tatiana Munteanu, fondatoarele “Estradi”. Modelele au fost prietenii şi clienţii acestora, care apreciază genţile şi bijuteriile create de cele două antreprenoare, studente la ASEM.
Eleonora Tulbiţă, fondatoarea “Crème Brulle” a prezentat hăinuţele pentru copii cu vârsta de
la un an până la 15. Deşi majoritatea produselor create sunt exportate, cu un an în urmă Eleonora a decis că este momentul să creeze şi pentru piaţa autohtonă. Unicul bărbat invitat la eveniment, Dumitru Bordea, fondator “Perna mea”, a prezentat un produs conceput cu dragoste şi grijă – perna pentru femei gravide. „Mă bucur mereu când ştiu că încă o femeie va dormi confortabil, încă o viitoare mămică nu va mai avea durerile de spate de până acum pe perioada sarcinii” a afirmat Dumitru.

Surprizele au continuat cu o lecţie de cochetărie marca Pashmina Shop – zece moduri în care îşi poţi aranja o eşarfă.

Reamintim că Evenimentul este organizat de ODIMM în parteneriat cu BERD în cadrul platformei de comunicare a femeilor de afaceri din Republica Moldova „Femeile antreprenoare – La o ceaşcă de ceai…”. Obiectivele platformei sunt de a încuraja spiritul de antreprenor al femeilor, de a facilita comunicarea şi crearea de parteneriate între femeile antreprenoare, de a contribui la dezvoltarea profesională şi personală şi de a servi ca instrument de promovare a produselor şi a serviciilor companiilor gestionate de către femeile antreprenoare.
Mai multe poze pot fi accesate pe pagina de Facebook ODIMM www.facebook.com/odimm2007.