Andruşcenco Tatiana, Directorul Centrului de frumuseţe Casmara:
„Persoana care îşi doreşte succes, are succes…”

Sunt absolventă a universităţii de medicină. În ultimul an de facultate, trebuia să-mi aleg specialitatea îngustă şi atunci mi-am amintit că făcusem anterior nişte cursuri de cosmtelogie şi am ales dermatologia. Primul şi singurul meu job mi l-am luat în timpul rezidenturei, am activat la un salon de frumuseţe, unde am învăţat multe, fapt pentru care sunt recunoscătoare. Am avansat ca specialist şi mi-am deschis propriul cabinet privat, în calitate de cosmetolog. Am investit mult în creşterea mea profesională, am participat la multe trainiguri pe domeniu peste hotare. La cererea clienţilor, care doreau ca venind la cabinet să beneficieze de mai multe servicii, am lărgit treptat spectrul acestora şi am devenit salon de frumuseţe. De curând suntem Centru de frumuseţe.

În privinţa dificultăţilor pot să spun despre insuficienţa unui capital de start, din care cauză nu poţi să te dezvolţi deodată, în măsura pe care ţi-o doreşti. Dar, totul a mers de la sine, am crescut încet, în timp, prin muncă perseverentă.

Mă bucur că am fost susţinută de soţ, familie şi o parte de clienţi care şi astăzi îmi sunt fideli. Orice persoană trebuie să fie susţinută în ceea ce face, căci sunt momente în viaţă care te fac să fii mai puternică prin greutăţi. Pentru a fi bună în ceea ce fac investesc mereu în dezvoltarea personală. Particip şi merg la diverse traininguri şi cursuri din afara ţării. Citesc mult atât cărţi din domeniul dezvoltării profesionale cât şi personale.

Cea mai mare realizare pentru mine este familia şi copii. Afacerea mă mulţumeşte profesional, deoarece fac meseria care îmi place. Susţin femeile care vor o afacere, căci nu este uşor să-ţi faci una. E important să ai tărie de caracter şi să lucrezi mult. Dar cred că persoana care îşi doreşte succes, are succes.

Femeilor le recomandă să nu le fie frică să greşească, căci este ceva firesc. În plus să aibă răbdare şi îndrăzneală. La început de cale, mereu există o parte de îndrăzneală, în măsura a ceea ce nu cunoşti, anumite momente şi riscuri.


Acest articol a fost creat in cadrul proiectului „Istoria mea de succes”, cu sprijinul Programului ONU „Femeile in politica”, implementat de Entitatea Natiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen si Abilitarea Femeilor (UN Women) si Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), in parteneriat cu Fundatia Est-Europeana si Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare”, finantat de Guvernul Suediei.