Katerina Kuroshu, Directorul companiei Image Consulting

„Eu mi-am pus un scop şi vreau să-l ating”

Am absolvit Academia de Arte, specialitatea design vestimentar. În timpul studiilor am lucrat în calitate de make-up artist. Apoi, m-am angajat la Jurnal TV, de asemenea în calitate de make-up artist. Peste un an am fost promovată la poziţia de şef al departamentului fashion. Aici mi-am putut aplica în practică ideile, împreună cu colegii le cream o imagine prezentatorilor, invitaţilor, tot ce ţine de machiaj şi stilul vestimentar. După această experienţă am născut cel de-al doilea copil. A doua naştere mi-a oferit inspiraţia de a-mi crea ceva al meu, personal. Astfel, am decis să deschid o companie care oferă consultanţă pentru imaginea personală şi profesională. Totodată în cadrul companiei organizăm şi cursuri de stil atât pentru specialiştii din domeniu, dar şi pentru persoanele care vor să înveţe cum să aibă grijă de propria imagine.

Când abia lansezi o afacere, cred că la toţi apar careva dificultăţi. În domeniul în care activez, dificultatea sau mai bine zis provocarea constă în faptul că noi nu avem o cultură a imaginii. Puţini cunosc cine este un consultat de imagine, cu ce se ocupă. Oamenii au percepţia că un consultant de imagine este un lux, dar acest lux este accesibil. Eu cred în această companie, ea este de perspectivă şi va avea succes. Este nevoie doar de foarte multă muncă şi creativitate. Eu mi-am pus un scop şi vreau să-l ating.

Investesc în dezvoltarea mea profesională şi personală. Citesc mult despre fashion, marketing şi dezvoltarea afacerii. Totodată merg la diverse evenimente şi îmi promovez astfel şi afacerea. Prin compania care o conduc promovez femeile şi totodată o fac şi prin propriul exemplu, arătând că se poate. Mă bucur că sunt organizaţii precum AFAM deoarece e important să existe mai multe posibilităţi de dezvoltare pentru femei.

O femeie trebuie să fie în primul rând puternică şi să aibă susţinere. Îi mulţumesc soţului meu care este şi mentorul şi susţinătorul meu. El însuşi ocupându-se de consultanţă în afaceri, m-a ajutat mult la lansarea propriei mele afaceri. Totodată, le recomand femeilor să aibă şi un stil personal, e important felul cum arăţi. A fi femeie de afaceri sau cu o carieră impune un anumit stil, astfel le doresc să nu le fie frică de consultanţi în imagine şi nici de experimente.


 

Acest articol a fost creat in cadrul proiectului „Istoria mea de succes”, cu sprijinul Programului ONU „Femeile in politica”, implementat de Entitatea Natiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen si Abilitarea Femeilor (UN Women) si Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), in parteneriat cu Fundatia Est-Europeana si Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare”, finantat de Guvernul Suediei.