Lilia Litvinova, Fondator HR Management by Lilia Litvinova”

„Motivatorul principal pentru mine e Libertatea”

 A petrecut 6 ani la Vladivostok in Federația Rusă, fiind locotenent al armatei spatiale sovietice. Dispune de 3 studii superioare: Universitatea di Stat din Vladivostok (Lingvistică – slavona veche), ASEM (Finante si banci) si Universitatea Slavona (licentiata in drept). A vetuit 13 ani fericiti în Italia, unde a incercat multe cai de dezvoltare: incepind cu culegerea maslinelor, in curind a devenit interpret inregistrat la UNICEF, a activat in calitate de specialist al pietei ruse intro companie de business consulting. A si fondat o companie de mediere, care a activat pe piata occidentala.

Si totusi s-a întors acasă. A deschis o afacere si lucrează din plăcere. Astfel, s-ar rezuma istoria Liliei Litvinova.

În 2011 deschide un call-centru Globtel Contact, peste un an jumătate vinde tot si se dedica sanatatii si familiei. Totodată incepe afacerea ca si Consultant in sanatate si stil de viata sanatos in Herbalife, experiența aceasta find decisivă în creșterea ei ca pesoană.

„Cel mai mare mentor în recruiting a fost experiența mea în Herbalife. Acum ca recruiter ofer serviciile mele persoanelor care au nevoie și mai prestez servicii de bussines consulting și HR consulting. O decizie foarte importantă pentru mine este, că niciodată nu voi lucra sub șefi!”- afirmă doamna Litvinova.

Crede că fiecare persoana își creează propriul destin. Astfel, dacă o persoana nu schimba nimic în viața sa, înseamnă că este multumit de viata pe care o are. Totodată susține că in fiecare zi este necesar sa te depeasesti pe tine insasi, si nu pe altii. “In viata  nu lipsesc oportunități pentru a-ti o crea cum tu ti-o doresti. Există doar o lipsa de determinare pentru a face acest lucru.” – sustine la fel doamna Litvinova

O importantă experiență pentru activitatea sa ca recruiter, a fost, când a început să presteze servicii de business consulting si recruiting pentru o companie. „În 2013 încep o aventură de start-up, unde am lucrat mai mult de un an jumate. Ador Start-up-urile. A fost o perioadă foarte concentrată. Am pus compania pe roate practic de la zero – într-un an de activitate am recrutat 300 de persoane. A fost o perioadă nu usoara pentru familia mea, căci ieșeam din casă la 7 dimineață și ma intorceam acasa cel mai devreme la 11-12 seara”.

„A fost o experiență extraordinara. Într-o perioadă scurtă de timp am căpătat multă experiență , multe cunoștințe . „Sunt mulțumită de oamenii cu care am activat, care am întâlnit, am creat relații extraordinare cu colegii. Au trecut deja trei luni de când nu mai activez acolo, dar foștii colegi si persoanele pe care am recrutat ca recruiter continuie sa ma apeleaze. Asta inseamna că nu am trait în zadar, deoarece iubesc oamenii si acest fapt este simtit si apreciat de ei.”

„Cel mai dificil pentru un recruiter este să găsești persoana potrivită, la locul potrivit și în timpul necesar. Un obstacol al acivității mele este faptul că în ciuda faptului, că foarte mulți oameni caută de lucru, sunt foarte puțini specialiști la noi in tara. Avem multe universitati, multi studenti, multi absolventi, dar foarte putini specialisti la final.

Dezvoltarea pesonală este o cale pe care eu nu am încetinit-o niocodată – in fiecare zi continui sa ma dezvolt, deoarece lucru cu oamenii te schimba mereu. In plus, mereu citesc cărți, articole. Nu am regreturi, as fi dorit sa fiu mai „desteapta” 20 ani in urma si sa fi profitat atunci de oportunitatea oferită de Herbalife.

Timp liber practic nu am, dar ma starui sa mi-l creez si atunci imi place sa mă relaxez în grădină, avand grija de florile si plantele mele. Imi place sa gatesc si sa coc gustosenii pentru familia mea. Ador sa croșetez – si acest lucru il voi face cu mare placere cand am sa-mi opresc activitatea.

Femeilor le recomand să aibă răbdare cu ele însele și să-și ofere timp. Să lupte pentru visurile sale, să nu meargă la compromisuri și să nu asculte pe nimeni. Sa mearga la riscuri si sa traiasca adrenalina. Și de asemenea recomand tuturor să profite de orice oportunitate, care intilnesc in calea sa, căci nu se știe nicodată ce te așteaptă la următorul colț.”


Acest articol a fost creat in cadrul proiectului „Istoria mea de succes”, cu sprijinul Programului ONU „Femeile in politica”, implementat de Entitatea Natiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen si Abilitarea Femeilor (UN Women) si Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), in parteneriat cu Fundatia Est-Europeana si Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare”, finantat de Guvernul Suediei.