Natalia Bolohan, fondator şi director Nanetty şi Pretzel :

Cu răbdare şi perseverenţă poţi obţine multe lucruri

 Merg foarte des la traininguri, cursuri de instruire. Îmi place să fac acest lucru, nu neapărat pentru a învăţa ceva nou, dar pentru a socializa cu alţi antreprenori, să cunosc experienţa lor, cum rezolvă anumite situaţii.

Acum doi ani, când am lansat afacerea cu covrigei calzi nu am avut persoane cu care să mă consult. Un motiv ar fi faptul că nu era un domeniu răspândit.

Atunci am şi întâmpinat cele mai mari obstacole, nu ştiam ce acte sunt necesare, ce instanţe le eliberează, unde şi pentru ce să merg. Însă am învăţat, m-am interesat şi aşa am acumulat experienţă. Un lucru e cert cu răbdare şi perseverenţă poţi obţine multe  lucruri.

Instruirea este foarte importantă, trebuie să învăţăm cât trăim. Trebuie să tindem spre perfecţiune, să vrem să facem lucruri frumoase şi atunci vom reuţi. Nu trebuie să renunţăm niciodată, atunci când o poartă se închide cu siguranţă se va deschide alta.

Sunt convinsă că femeile au aceleaşi şanse ca şi bărbaţii, este nevoie doar de insistenţă. Începutul este întotdeauna început. Trebuie primit aşa cum este cu erorile, gafele pe care le facem şi să învăţăm din ele. Eu dacă aş fi la început de cale, acum, probabil aş avea mai multă încredere în forţele proprii şi aş lua deciziile mult mai prompt.

În timpul liber îmi place foarte mult să citesc. O altă pasiune sunt călătoriile, ele îmi aduc şi inspiraţie. Îmi place să călătoresc cu familia, nu neapărat undeva departe, esenţial să fim împreună.

Despre afacerea mea ce pot să spun Pretzel a fost ceva inovativ pentru Republica Moldova, dar a prins şi acum Chişinăul se bucură de covrigei calzi. În privinţa brandului Nannety este ca un vis al meu, acum investesc multe forţe în acest proiect, sper ca femeile de afaceri în curând să poarte hainele acestui brand.


Acest articol a fost creat in cadrul proiectului „Istoria mea de succes”, cu sprijinul Programului ONU „Femeile in politica”, implementat de Entitatea Natiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen si Abilitarea Femeilor (UN Women) si Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), in parteneriat cu Fundatia Est-Europeana si Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare”, finantat de Guvernul Suediei.