Natalia Gudîma, Director companiei „Profsistem SRL”

“Recomand să faceţi pași etici în afaceri”

Natalia Gudima, 42 ani, născută în  r-l Ungheni, Studii  ASEM, facultatea Relații Economice Internaționale,  am început cariera la 24 de ani. Am activat în domenii ca: vânzări de covoare la COVOARE UNGHENI, tehnica agricolă, servicii de traduceri, ferestre cu geam termopan, component si utilaj pentru ferestre din PVC.

PROFSISTEM, companie de producere și comercializare a construcțiilor cu geam termopan. 10 ani de activitate. Misiune: noi activăm pentru a soluționa problemele clienților în acest domeniu. Părți forte: calitatea produsului și deservirii, produse ecologic pure, comportament etic în relații cu clienții, furnizorii, colaboratorii, statul. Peste 7500 clienți mulțumiți. 2 medalii de aur și una de argint la nominația Favoritul anului, diplomă în cadrul Galei “Moldova Eco – Energetică” ediția 2014, zeci de diplome de mulțumire și mențiune din partea instituțiilor de stat, care au colaborat cu PROFSISTEM.

Calitățile de lider și dorința de a ajuta și a fi de folos cu adevărat  oamenilor, m-a adus la decizia de a fonda propria companie. Eu și soțul  aveam  experință în domeniul ferestrelor cu geam termopan, un produs cerut pe piață la acel moment. Din start ne-am poziționat ca produs de calitate și client inteligent.

Cel mai mare obstacol este personalul necalificat, lipsa de cadre în domeniu și corupția.

M-au ajutat să soluționez aceste probleme studiile, pe care le-am început de vre-o 6 ani încoace. Datorită acestor studii, eu am înțeles cum să procedez corect în anumite situații. Am înțeles cum poți deveni stăpână pe situație și asta ajută mult, a trece de bariere mai ușor.

Cele mai mari realizări sunt: venituri în creștere, mărirea continuă a clienților mulțumiți, reputația companiei în continuă creștere, eliberarea timpului  meu, ca fondator pentru creștere personală.

Mentorii mei au fost și sunt consultantul de business – Natalia Zaharova, consultantul personal -Tatiana Dombrovski și lucrările lui Ron Hubbard.

Eu mă instruiesc continuu, atât pe plan profesional, cu abilități de conducător, cât și personal.

Instruirea ce mi-a adus un mare succes și recomand din suflet la toată lumea, care vrea să aibă mai mult success: cursul de comunicare eficientă, training MAESTRU ÎN ARTA ORATORICĂ, cursul CONDUCĂTOR EFICIENT, trainer în vânzări, master class SELECTARE PERSONAL PRODUCTIV, Planificare financiară pentru fondatori, căi  Eficiente de Promivare și majorare a vânzărilor etc. Toate aceste studii le-am făcut la Natalia Zaharova. M-au ajutat mult frecventarea marelor conferințe de business WISE de la Moscova. Între timp am început să conlucrez și cu alți consultant WISE. Ei sunt deosebiți! Acum am couching cu compania rusească Administration Technology Management din Sankt Petersburg. Un proiect extraordinar de util pentru a readuce afacerea într-o stare ideală și profitabilă.

Natalia Gudîma2Dacă aș începe de la început, mi-aș dori aceste cunoștințe să le fi avut de la facultate. Lucrurile s-ar fi mișcat mult mai repede și cu alte rezultate mult mai mari!

Mă regasesc cand ajut pe cineva prin consultații personale, de grup, î-mi plac tare florile, dedic mult timp la creșterea personală!

Eu încurajez pe toate femeile să încerce. Eu sunt des invitată la a le instru pe tinerele antreprenoare sau să mă împart cu pașii de success ce cele doamne, ce deja au experiență în afacere.  Citesc seminare și fac traininguri în acest domeniu.

Recomand să faceţi pași etici în afacere și să vă instruiţi continuu la seminare, care dau date corecte si care aduc la rezultate. Succese!


Acest articol a fost creat in cadrul proiectului „Istoria mea de succes”, cu sprijinul Programului ONU „Femeile in politica”, implementat de Entitatea Natiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen si Abilitarea Femeilor (UN Women) si Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), in parteneriat cu Fundatia Est-Europeana si Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare”, finantat de Guvernul Suediei.