Moldova Agroindbank – istoria de succes şi cea mai mare realizare a Nataliei Vrabie

Natalia Vrabie şi-a consacrat activitatea de muncă de mai bine de 40 de ani, sectorului bancar, manifestîndu-se pe întreaga perioadă ca specialist şi conducător talentat, de înalt profesionalism şi competenţă, cu viziune economică progresistă. Timp de 17 ani,  a deţinut onorabilul statut de Preşedinte al BC „Moldova Agroindbank” SA, instituţie căreia i-a dedicat timp de 22 de ani din viaţă şi toate cunoştinţele şi  puterea profesională.  În toţi aceşti ani, împreună cu echipa, a construit şi a consolidat o bancă puternică, care este calificată de-a dreptul pilon al sitemului bancar, dar şi o forţă motrice, care a contribuit activ la transformările ce au avut loc în dezvoltarea social-economică a ţării. Premiul acordat de către Finance Central Europe – „Cea mai bună bancă a deceniului 2000-2010” demonstrează corectitudinea strategiei pe care a promovat-o BC „Moldova Agroindbank” SA, condusă de managerul de top, Natalia Vrabie.

Drept confirmare a profesionalismului şi randamentului adus instituţiei, a administrării competente, profesioniste şi responsabile, inclusiv în situaţii dificile, Natalia Vrabie a obţinut un şir de tiluri şi distincţii de stat:  Medalia  „Meritul Civic”, 1996; Titlul  onorific „Woman of the year” –  American Biografical Institute (SUA), 2000; Cavaler al Ordinului Republicii, 2001;  „Businessman-ul anului” – VIP Magazin, 2011.

„Anii pe care i-am dedicat pentru Moldova Agroindbank vor rămîne cea mai frumoasă parte din viaţa mea. Cu toate că se consideră că activitatea bancară este un domeniu stăpânit de bărbaţi, am încercat să deomonstrez, prin propriul meu exemplu, faptul că femeile o pot face la fel,, cu multă iscusinţă şi profunzime, având deplina înţelegere şi susţinerea a familiei”, împărtăşeşte Natalia Vrabie, care continuă să-şi aducă aportul personal şi profesional la dezvoltarea MAIB în calitatea sa de Preşedinte de Onoare al băncii.

Platforma Asociaţiei Femeilor în Afaceri oferă Nataliei Vrabie oportunitatea de a-şi împărtăşi cunoştinţele, experienţa unică care reprezintă, pentru cei din jur, o şcoală a excelenţei. „Femeia, ca şi lumea, e o şcoală”, a spus Mihai Eminescu, cuvinte valabile şi în cazul Nataliei Vrabie.

 


Acest articol a fost creat in cadrul proiectului „Istoria mea de succes”, cu sprijinul Programului ONU „Femeile in politica”, implementat de Entitatea Natiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen si Abilitarea Femeilor (UN Women) si Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), in parteneriat cu Fundatia Est-Europeana si Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare”, finantat de Guvernul Suediei.