Oxana Tabarcea, fondator Arhimondial Proiect

„ Înainte de a porni ceva, informaţi-vă”

 Mamă a doi copii, Oxana Tabarcea combină armonios funcţia de antreprenor cu cea de mamă. Ea este proprietara unui birou de proiectare care prestează servicii de proiectare a construcţiilor civile şi amenajarea teritoriului.

„Susţin femeile în afaceri, de fiecare dată când am posibilitatea vin cu un sfat util sau cu un cuvânt bun. De-a lungul carierei am întâlnit mai multe doamne care au o afacere sau care îşi doreau să deschidă una, şi le-am ajutat pe fiecare.

Având un birou de proiectare, singurele obstacole pe care le-am întâlnit au fost concurenţii, dar tot ei ne-au motivat mereu să fim mai buni şi să oferim un pic mai mult decât proiectare. Îi mulţumesc soţului care m-a susţinut în această aventura şi m-a ajutat, el fiind cel care avea experienţă de proiectant.

Ideea de la care am început afacerea a fost de a aduce pe piaţa din nordul şi centrul Republicii Moldova un serviciu de proiectare de calitate. Înainte de lansare am studiat piaţa şi consumatorii din raioanele Sîngerei şi Teleneşti, am decis că există piaţă de desfacere şi astfel am deschis un birou de proiectare, al doilea din zonă. Aici vin cu o recomandare tuturor care vor să se lanseze în afaceri ca înainte de a porni ceva, informaţi-vă.

Consider că dezvoltarea personală este un atu pentru fiecare persoană, în acest scop merg cu plăcere la toate seminarele şi trainingurile unde sunt invitată.

Timpul liber este foarte preţios pentru mine, dar mereu găsesc timp pentru pasiunea mea sportul şi mai concret practic yoga.”


Acest articol a fost creat de catre Asociatia Femeilor Antreprenoare din Moldova (AFAM), in cadrul proiectului „Istoria mea de succes”, cu sprijinul Programului ONU „Femeile in politica”, implementat de Entitatea Natiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen si Abilitarea Femeilor (UN Women) si Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), in parteneriat cu Fundatia Est-Europeana si Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare”, finantat de Guvernul Suediei.