Ruxanda Capmari, Director de Marketing şi Vînzări, Spital Internaţional MEDPARK:

„Nu trebuie să te bazezi pe altcineva, decât pe tine însăşi”

Timp îndelungat am activat în sectorul financiar bancar, în departamentele de comunicare şi marketing. Aici am crescut în carieră de la un simplu comunicator la şef de departament care a organizat evenimente şi a făcut campanii de publicitate de la zero.

Ştiţi, marketingul este perfect pentru mine, aici se combină cifrele şi faptele. Gândirea strategică şi creativitatea sunt atuurile principale în acest domeniu. Mie mi se potriveşte perfect, mă pot bucura de alegerea făcută care este foarte reuşită, aici mă regăsesc.

În calitate de manager m-am educat pe propria experienţă. Plus trainingurile organizate pentru manageri din cadrul companiilor unde am activat.

Cea mai mare realizare pentru mine este poziţia în care mă aflu, anume faptul că am ajuns la nivelul când eu sunt invitată să lucrez undeva, şi nu invers. Totodată am un portofoliu întreg de realizări în cadrul activităţii anterioare, diverse evenimente.

Pe parcursul activităţii am avut mai multe provocări, una a fost faptul că am lucrat cu străinii, cu companiile internaţionale care au o conduită, o mentalitate diferită. Provocarea a constat în înţelegerea mentalităţii şi lucrul cu managerii străini zi de zi.

În plus, domeniul comunicării nu te lasă să te plictiseşti, este unul foarte dinamic, permanent trebuie să fii pregătit. Succesul este de moment, încât trebuie mereu să fii cu câţiva paşi înainte. Am făcut cunoştinţă cu acest domeniu în practică. Ajungeam la o dificultate, învăţam şi mergeam înainte. Aici aş putea menţiona că am avut parte mereu de o echipă bună cu care am înfruntat toate obstacolele şi am reuşit împreună să facem lucruri frumoase.

În calitate de mentor, aş vrea să-l menţionez pe primul preşedinte MobiasBanca, Jean Francois Myard. El m-a învăţat să fiu un comunicator de talie internaţională, am învăţat foarte multe din experienţa dumnealui.

În calitate de angajator am descoperit că femeia este foarte responsabilă, ambiţioasă şi harnică. Persoană pe care te poţi baza şi în plus şi înţelegătoare. Aş vrea să recomand femeilor să fie ambiţioase. Să ştie că femeile sunt puternice, chiar dacă nu arată mereu acest lucru. În plus niciodată nu trebuie să te bazezi pe altcineva, decât pe tine însăşi. Iar cel mai important este să aibă curajul să deschidă o uşă nouă, atunci când nu se simte bine unde este, simte că nu este locul ei.

Timpul liber îl dedic copiilor, comunicării cu aceştia. Prietenilor, îmi place să mă văd cu ei, să discutăm, râdem împreună. Călătoriilor care mă îmbogăţesc spiritual.


Acest articol a fost creat in cadrul proiectului „Istoria mea de succes”, cu sprijinul Programului ONU „Femeile in politica”, implementat de Entitatea Natiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen si Abilitarea Femeilor (UN Women) si Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), in parteneriat cu Fundatia Est-Europeana si Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare”, finantat de Guvernul Suediei.