Varzaru Ecaterina, fondator şi administrator Ecaterincom SRL

„Succesul se bazează pe experinţă, iar experienţa se obţine în timp”

Ecaterina Varzaru consideră că primii paşi în afacere ar trebui sa fie orientaţi spre gestionarea corectă a finanţării. În plus crede că este esențial să ai un contabil competent și angajaţi cu experienţă.

A absolvit facultatea de Zootehnie, specialitatea Biotehnologie din cadrul Universității Agrare de Stat din Republica Moldova. A început să lucreze din anii studeției, primul job fiind cel de cantaragiu în secția de realizare și desfacerii a unei întreprinderi din Chișinău. După absolvire a lucrat un an, apoi a emigrat în Irlanda.

Revenită în țară a avut un singur scop, cel de a-și deschide propria afacere. Ecaterina ne povestește că datorită emigrării a participat la programul PARE 1+1 , din cadrul ODIMM și a beneficiat de proiectul de finanţare nerambursabilă. Din 2013 administrează propria afacere SRL,, ECATERINCOM’’.

„Din experienţa mea până în prezent am înţeles că trebuie sa-ţi asumi riscul şi întâlnind problema trebuie să găseşti soluţie, susține antreprenoare. Totodată aceasta ne spune „succesul se bazează pe experinţă, iar experienţa se obţine în timp”.

Ecaterina este membra AFAM, participă la evenimentele organizate de GEW, dar şi alte evenimente de dezvoltare personală pentru femei.

„ Datorită evenimentelor, seminarelor organizate în domeniul antreprenoriatului devii o persoană curajoasă, manifestând iniţiativă, încredere în sine şi dorinţa de a merge şi mai departe”, mărturisește Ecaterina.

Timpul liber îl dedică dezvoltării personale, networkingului, diverselor întâlniri cu oameni de afaceri și sportului.


Acest articol a fost creat in cadrul proiectului „Istoria mea de succes”, cu sprijinul Programului ONU „Femeile in politica”, implementat de Entitatea Natiunilor Unite pentru Egalitatea de Gen si Abilitarea Femeilor (UN Women) si Programul Natiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), in parteneriat cu Fundatia Est-Europeana si Centrul „Parteneriat pentru Dezvoltare”, finantat de Guvernul Suediei.