La 21 iulie, 2022, Platforma Națională a Femeilor din Moldova (PNFM), în parteneriat cu Asociația Regională a Laboratoarelor Creative, Artă și Meșteșugărit din Bender (Laboratoarele Creative) au desfășurat cel de-al treilea Atelier de Evaluare Regională, eveniment concluziv pentru cartografierea turismului de-a lungul râului Nistru, aducând la discuții peste 30 de reprezentanți, cunoscători în domeniu, din Regiunea de Sud – Căușeni, Ștefan-Vodă, Tiraspol, Bender și Slobozia.


Activitatea a fost organizată online, în cadrul proiectului „CROSSNISTRU – Valorificarea Resurselor Antreprenoriale pentru Descoperirea Potențialului Turistic”, cu scopul de a impulsiona cooperarea actorilor de pe cele două maluri, pentru a identifica principalele resurse turistice și avantaje competitive, care există în zona de Sud. Exercițiul de cartografiere a fost facilitat de către Experta Națională în domeniul turismului, Doamna Lilia Palii.


Atelierul din Sud este al treilea și ultimul planificat a fi desfășurat pe linia Nistrului. Participanții au reușit să puncteze cele mai competitive destinații turistice locale, obiecte de infrastructură și activități de agrement. Informațiile culese în cadrul celor trei evenimente vor fi utilizate în continuare pentru dezvoltarea de rute turistice în aplicația mobilă #crossnistru – soluție digitală unică de promovare a antreprenorilor de pe ambele maluri ale râului.


Proiectul „CROSSNISTRU – Valorificarea Resurselor Antreprenoriale pentru Descoperirea Potențialului Turistic” este implementat de PNFM și Laboratoarele Creative sub egida Programului „Măsuri de Promovare a Încrederii”, finanțat de Uniunea Europeană și coordonat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare. Proiectul urmărește să contribuie la îmbunătățirea nivelului de trai pe malurile drept și stâng ale Râului Nistru, afectate de repercusiunile COVID-19, prin conectarea punctelor de competitivitate regionale, îmbunătățirea abilităților antreprenoriale orientate către viitor și creșterea atractivității turismului fluvial.