În săptămâna a doua din septembrie, echipa PNFM și Laboratoarele Creative din Bender, parteneri în cadrul proiectului „CROSSNISTRU – Valorificarea Resurselor Antreprenoriale pentru Descoperirea Potențialului Turistic”, au lansat „Escalatorul de Afaceri”, Programul de Instruire care invită antreprenorii să facă cunoștință cu cele mai actuale subiecte și inovații în dezvoltarea afacerilor.  

Un număr de 40 de antreprenori/antreprenoare și angajații lor de pe ambele maluri ale râului Nistru au participat la primul modul de instruire – Utilizarea Instrumentelor Digitale pentru Competitivitate. Participanții au învățat despre cele mai noi soluții de promovare a afacerilor prin utilizarea instrumentelor digitale, alături de Alina Caburgan, trainer cu 10 ani experiență în marketing-ul digital din Republica Moldova și România.

Desfășurate în limbile română și rusă, cursurile on-line au abordat tematici-cheie în promovarea IMM-urilor, inclusiv elaborarea strategiei de marketing; utilizarea Instagram, Facebook și a altor rețele sociale pentru a câștiga clienți, copywriting-ul și rolul său în promovarea produselor; e-mail marketing și crearea de pagini web gratuit. Cunoașterea instrumentelor digitale este astăzi, mai mult ca niciodată, esențială pentru promovarea afacerilor mici și mijlocii din domeniul turismului.

Programul „Escalatorul de Afaceri” se desfășoară pe tot parcursul lunii septembrie, în limbile română și rusă, oferind oportunități de creștere a capacităților antreprenoriale în următoarele domenii:

  • Utilizarea Instrumentelor Digitale pentru Competitivitate (6 – 9 septembrie),
  • Transformarea Digitală a Operațiunilor de Afaceri (13 – 16 septembrie),
  • Tranziția către Managementul „Verde” al Afacerii (19 – 24 septembrie),
  • Aplicarea Inovațiilor Sociale în Afaceri (26 – 30 septembrie).

Înscrierea la Modulele următoare de instruire se poate face AICI.

Programul de Instruire on-line „ESCALATORUL DE AFACERI” este organizat de Platforma Națională a Femeilor din Moldova și Asociația Regională a Laboratoarelor Creative, Artă și Meșteșugărit din Bender în cadrul proiectul „CROSSNISTRU – Valorificarea Resurselor Antreprenoriale pentru Descoperirea Potențialului Turistic”, implementat sub egida Programului „Măsuri de Promovare a Încrederii”, finanțat de Uniunea Europeană și coordonat de Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare.

Scopul Proiectului este să contribuie la îmbunătățirea nivelului de trai pe ambele maluri ale râului Nistru, afectate de consecințele COVID-19, prin conectarea punctelor de competitivitate regionale Moldova-Transnistria, îmbunătățirea abilităților antreprenoriale orientate către viitor și creșterea atractivității turismului fluvial. Implementat între 15.05 – 15.11.2022, Proiectul urmărește să dezvolte o aplicație mobilă de ultimă generație ca soluție de afaceri care să îmbine ofertele turistice de pe ambele maluri, pentru a promova afacerile în lanțul valoric al turismului și pentru a stimula parteneriatele.