Continuăm să susținem promovarea antreprenoriatului social în rândul tinerilor din regiunile Moldovei

PNFM a dat start atelierelor de lucru regionale de informare și formare a tinerilor în domeniul antreprenoriatului social, evenimente cu tematica “Economia socială – motor al dezvoltării comunității tale, fii parte a Laboratorului Inovativ”. Atelierele urmează să se desfășoare în 5 regiuni-cheie ale Republicii Moldova – Bălți, Soroca, Ștefan Vodă, Rîșcani și Fălești. Scopul  evenimentelor este să inițieze cel puțin 100 de tineri din regiune în domeniul antreprenoariatului social, să ofere cunoștințe și să dezvolte competențe pentru lansarea unei afaceri sociale de impact.

Primele trei ateliere au fost organizate la Bălți, Soroca, Ștefan Vodă, la care au participat peste 60 de tineri. În săptămâna ce urmează, ne propunem să inițiem discuții similare de tinerii din raionul Rîșcani și Fălești. Pe această cale abilităm tinerii să lanseze afaceri sociale și să se implice în creșterea bunăstării în comunitățile lor.

Prin intermediul atelierelor ne dorim să valorificăm potențialul tinerilor pentru a conștientiza rolului antreprenoriatului social la nivel de comunitate și beneficiile acestei activități pentru antreprenori, particularitățile antreprenoriatului clasic și social și de ce să inițierea unei afaceri sociale este o necesitate.  

Pentru mai multe detalii, puteți contacta managerul de proiect:

Vulpe Olesea

+ 373 68195509.

Atelierele sunt organizate în cadrul proiectul „EU4Youth – social innovation impact – a strategic partnership!”, finanțat de Uniunea Europeană,în parteneriat cu Fundația Alături de Voi Romania. Proiectul are drept obiectiv general să contribuie la consolidarea capacităților actorilor societății civile din Republica Moldova întru sprijinirea dezvoltării antreprenoriatului social în rîndul tinerilor din Moldova în contribuția acestora la coeziunea socială și ocuparea forței de muncă, incluziunea și reducerea inegalităților.