CONFERINȚA ENTERPRISING FOR TOMORROW – Social Entrepreneurship and Youth Engagement

Proiectul ”EU4YOUTH – Social Innovation Impact – a strategic partnership” a fost încheiat în cadrul Conferinței Tematice „Enterprising for Tomorrow – Social Entrepreneurship and Youth Engagment”, desfășurată în data de 29 martie, 2023.  Proiectul a fost realizat de ADV România în parteneriat cu Platforma Națională a Femeilor din Moldova, finanțat de Uniunea Europeană în cadrul Programului EuropeAid EU4YOUTH.

La eveniment au participat peste 60 de persoane, reprezentanți ai sectorului public, cel asociativ, comunitatea de Donatori din Republica Moldova și mediul de afaceri, în mod special antreprenori de succes, beneficiari ai proiectului, care dezvoltă o afacere socială sau antreprenori care planifică să lanseze proiecte sociale în viitor. În cadrul proiectului au fost create 4 Laboratoare de Inovare Socială, platforme de suport, consultanță, mentorat și finanțare a tinerilor care administrează sau doresc să lanseze o afacere socială în Republica Moldova.

Proiectul a contribuit esențial la echiparea a peste 700 de tineri din Republica Moldova și Ucraina cu abilitățile necesare lansării, dezvoltării și creșterii unei afaceri sociale sustenabile, care să contribuie în mod substantiv la trecerea de la o economie tradițională la una incluzivă, organizate în cadrul programelor de formare socială, vizitele de studiu, atelierele de lucru și a celor 3 conferințe internaționale organizate în cadrul proiectului. La fel, este important de menționt că 22 de tineri au participat la Competiția Acceleratorul de Întreprinderi Sociale și 6 tineri, antreprenori sociali, au obținut un suport financiar în valoare de 7 500 EURO pentru îmbunătățirea și adaptarea modelului de afaceri astfel încât să genereze un impact social puternic în comunitatea de origine a tinerilor.

Conferința „Enterprising for Tomorrow – Social Entrepreneurship and Youth Engagment” a fost organizată în cadrul proiectului EU4YOUTH – Social Innovation Impact – a strategic partnership”, finanțat de Uniunea Europeană, în parteneriat cu Fundația Alături de Voi Romania și care are scopul să contribuie la consolidarea capacităților actorilor societății civile din Republica Moldova și sprijinirea dezvoltării antreprenoriatului social în rândul tinerilor pentru contribuția acestora la coeziunea socială, ocuparea forței de muncă, incluziunea și reducerea inegalităților.