Chișinău, 1 iulie 2016. FinComBank marchează, astăzi, 23 de ani de activitate pe piața bancară a Republicii Moldova. În această perioadă, banca a construit un portofoliu onorant de clienți din toate sectoarele de bază a economiei țării și pentru care asigură un spectru larg de servicii bancare eficiente.

Pe parcursul a 23 de ani, FinComBank a reușit să se afirme, alături de echipa profesionistă și dedicată, prin strategii de dezvoltare ajustate necesităților pieței, orientarea spre calitate și instrumente bancare de gestionare a resurselor financiare care permanent au avut la bază criterii precum: prudență, transparență, eficiență și rentabilitate.

„Suntem onorați și bucuroși să declarăm că FinComBank este astăzi o bancă independentă, stabilă, în pas cu tendințele moderne ale sectorului. Perioada prin care trece țara este una complexă, or, banca, fiind guvernată mereu de principiul prudenței și transparenței, a reușit să treacă eficient prin toate provocările perioadei, caracteristice țării. Suntem ferm deciși să excelăm și în continuare”, declară dl Victor Hvorostovschii, președintele FinComBank.

FinComBank oferă soluții financiar-bancare eficiente mediului de afaceri din țară, or, în anul 2015, 25% din totalul creditelor acordate antreprenorilor individuali din Republica Moldova au fost emise de FinComBank.

Echipa FinComBank este formată dintr-o combinație excelentă de profesioniști: avem colegi cu peste 15 ani vechime în bancă, care contribuie cu experiență și know-how valoros, totodată, avem colegi care s-au alăturat recent și care generează idei noi și ingenioase”, afirmă Elena Stovbun, director-adjunct Departamentul Dezvoltare Business, FinComBank.

FinComBank a câștigat încrederea din partea cetățenilor mulțumită serviciilor avantajoase pe care le oferă. Printre serviciile lansate recent de către FinCombank se numără: Creditul Express Simplu – serviciu care permite oricărui cetățean să-și finanțeze cheltuielile personale; creditul ipotecar „Casa mea – locul momentelor fericite” destinat achiziției, construcției sau modernizării locuinței, servicii de bancassurance.

La fel FinComBank era prima banca care a micșorat dobânzile la creditele în lei și în valuta străină oferite pentru întreprinderile mici și mijlocii.

Printre succesele recente ale FinComBank se numără:

  • Colaborarea cu Banca Mondială, Fondul European pentru Europa de Sud-Est, Corporaţia pentru investiţii străine private și alte organizații internaționale;
  • Calitatea de membru al Proiectul de Servicii Financiare Rurale şi Dezvoltarea Businessului Agricol (IFAD), al Proiectului de Investiţii şi Servicii Rurale (RISP), precum şi al Proiectului de Ameliorare a Competitivităţii, faza I si II (PAC I/II);
  • În martie 2016, FinComBank a fost clasat pe locul 4 în Ratingul transparenței și calității acționarilor din sectorul bancar al Republicii Moldova. Topul a fost creat de Expert-Group Centrul Analitic și Independent;
  • FinComBank a fost premiată de către organizația internațională VISA pentru implementarea serviciului „Verified by Visa-emisie” (VbV) etc.
  • FinComBank a fost premiat de către Camera de Comerț și Industrie (CCI) cu trofeul Mercuriul de Aur 2015 pentru activitatea responsabilă pe care o are banca în domeniul social. Totodată, banca a fost premiată pentru profesionismul în domeniul deservirii și calității produselor oferite clienților băncii.

În prezent, FinComBank deține 88 de agenții și filiale plasate în toată țara, iar clienții băncii includ persoanele fizice, juridice și cetățeni străini.


FinComBank a fost înființată în anul 1993 este una din băncile comerciale universale lider din Republica Moldova. FinComBank oferă un spectru larg de servicii bancare corporative, investiţionale și de asigurare atât cetăţenilor locali, cât şi persoanelor străine. Printre clienții FinComBank se numără persoane fizice, businessul micro, mic şi mijlociu, la fel şi întreprinderile mari, care reprezintă toate sectoarele de bază a economiei țării. Pe parcursul mai multor ani banca are o colaborare de succes cu Banca Mondială, Fondul European pentru Europa de Sud-Est (European Fund for Southeast Europe), Corporaţia pentru investiţii străine private (Overseas Private Investment Corporation (OPIC), FinComBank este membru al Proiectul de Servicii Financiare Rurale şi Dezvoltarea Businessului Agricol (IFAD), al Proiectului de Investiţii şi Servicii Rurale (RISP), precum şi al Proiectului de Ameliorare a Competitivităţii, faza I și II (PACI, PACII).