O nouă întrunire a PNFM cu femeile de afaceri din regiunile țării

Pe 21 aprilie s-a desfășurat prima întâlnire informală, organizată de Platforma Națională a Femeilor din Moldova, cu genericul “La o cească de ceai cu femeile antreprenoare”.

Gazda evenimentului a fost antreprenoarea Maria Patrinichi din localitatea Peresecina, raionul Orhei.

În debutul întâlnirii, Iulia Costin, președinte al Platformei Naționale a Femeilor din Moldova (PNFM), Secretar General de Stat din cadrul Ministerului Economiei și Infrastructurii, a subliniat necesitatea asocierii reprezentantelor antreprenoriatului feminin în diverse grupuri și asociații pentru a-și promova interesele. Totodată, doamna Costin a făcut o trecere în revistă a ultimelor inițiative guvernamentale menite să îmbunătățească mediul de afaceri din Republica Moldova prin reducerea numărului de acte permisive și dezvoltarea mai multor programe de suport antreprenorial.

În context, Iulia Costin, a ținut să mulțumească gazdei și celor circa 30 de femei de afaceri care au participat la acest eveniment.

Antreprenoarele au punctat unele impedimente din activitatea lor, au făcut schimb de experiențăși au prezentat produsele şi servicile prestate de companiile lor. La finalul evenimentului, participantele au avut parte de un master class susținut de Iana Iliushenkovacare a prezentat  o medotă inedita de îngrijire a sprâncenelor.

Campania “La o cească de ceai cu femeile antreprenoare” prevede 15 întâlniri offline cu femeile de afaceri de pe întreg teritoriul Republicii Moldova, inclusiv din raioanele din stânga Nistrului și UTA Găgăuzia.

PNFM este o organizație neguvernamentală care are drept scop de a contribui la sporirea rolului femeii însocietate și în afaceri, abilitarea drepturilor și oportunităților, de a susține creșterea potențialului feminin în domeniul antreprenorial și managerial în Republica Moldova.

Antreprenoarele care vor să ne fie gazdă pentru viitoarele întâlniri, vă rugăm să ne contactați pe adresa:

e-mail: toderascoina@gmail.com