Ieri, 30 august 2022, a avut loc la primul eveniment de #networking de la Chișinău în Proiectul #WINGATE, în cadrul căruia Platforma Națională a Femeilor din Moldova a semnat 2 Acorduri de Parteneriat cu Confederația Națională pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF) și Asociația Națională a Antreprenorilor din România (ANAA). Prin aceste acorduri, punem bazele unui parteneriat puternic pentru promovarea antreprenoriatului feminin în țările noastre.

Am avut parte de o experiență inedită, în care 100 de femei, antreprenoare sau dornice să lanseze o afacere, au avut ocazia să cunoască istoriile și motivația femeilor de succes din România și Moldova și să-și exprime solidaritatea reciprocă, plecând acasă cu mai multă inspirație pentru proiectele lor personale și de business.

Doamna Iulia Costin, Președinta Platformei Naționale a Femeilor din Moldova și speaker în cadrul evenimentului, a vorbit despre provocările comune cu care se confruntă femeile din Republica Moldova și cele din România în ceea ce privește dezvoltarea afacerilor și importanța consolidării comunității de femei lider de pe ambele maluri ale Prutului pentru parteneriate și suport reciproc.

Proiectul WINGATE are scopul de a crește numărul de întreprinderi gestionate de femei, în special în domeniile cu potențial de creștere și inovare, contribuind la competitivitate și egalitate de șanse în Europa Centrală și de Est. Proiectul va pune la dispoziție Platforma WINGATE, cu resurse gratuite de învățare și networking între femei. Mai multe detalii, vedeți aici https://wingateproject.com/.